Restaurang & Pub Lokmästaren

HÄSTVEDA

Southern Festival Train

Support: The Jackdaws,
se längre ned på denna sida

Lokmästaren
Boka bord och mat: Klicka HÄR
Southern Festival Train 26:e Januari

Bandmedlemmar:
Jonas Griph - Sång
Mattias "Hippas" Olofsson - Gitarr
Patric "Peppe" Grammann - Gitarr
Patrik Andersson Winberg  - Bas
Peter Anderberg -  Trummor
Läs/Lyssna/Se mer om bandet här:

Facebook: Klicka HÄR

YouTube: Klicka HÄR
Release!! Release!! Release!!
Southern Festival Train har haft skivsläpp idag (Fredagen den 9 November 2018). Lyssna på Spotify, klicka HÄR

Såhär beskriver de sig själva:
Southern Festival Train startar sin resa från Allman Brothers tågstation och hinner med att besöka andra stop med namn som The Band, The Black Crows, Gov´t Mule för att avsluta sin resa i Lynyrd Skynyrd land. SFT är inte nyskapande men självsvängande och kommer på sin resa hylla sina hjältar även med egenskrivet material. Tåget har personal ombord från band som Slowburn, Soulspine, Rasta Cowboys, The Jaywalkers, Bad Combination, The Order of Israfel samt The Crooks.
“All aboard!!!!”

Support: The Jackdaws
Bandmedlemar:
Roland Westberg - Gitarr och sång
Sasha Lukic - Trummor och entusiasm
Kenneth Karlsson 
- Bas och bakgrundssång
Läs mer om bandet här:

Facebook: Klicka HÄR

Spelar rock med rötter i 70-tal och Punk!!

Så här börjar det:
Historien bakom The Jackdaws började redan i slutet av 70-talet då Rolle är med och startar bandet Rockslide i Vinslöv. Redan då hängde en elgitarr över axeln och influenserna var Sweet, Mud och Slade. Ungefär samtidigt fast 1200km norrut bildades ett punkband i Umeå med Kenneth bakom trummorna. Det bandet skulle så småningom utmynna i de legendariska Alf Abbot med influenser från bl a Ebba Grön, Sex Pistols och The Ramones. Några år senare då 70-tal blivit 80-tal bildades Korjeni 1700 km söderut i den då jugoslaviska staden Mostar(nu i Bosnien-Hercegovina) med den entusiastiske trumslagaren Sasha i rytmsektionen. Bandet präglades av Jimi Hendrix och musikscenen från tidigt 70-tal.

Genom åren kom medlemmarna i The Jackdaws att spela många olika instrument i många olika konstellationer och musikstilar. Så småningom på grund av krig och kärlek hamnade trion ovetandes om varandra i Hässleholm de första åren av 90-talet. Både Rolle och Kenneth spelade och komponerade så smått fast på varsitt håll medan Sasha lade trumstockarna i malpåse. När det nya milenniet gått över i 2010-tal och de yngsta barnen kommit i gymnasieåldern började det pysa och bubbla av kreativitet på Östervärn och i Stoby.

I januari 2017 lade Kenneth ut en idé på Facebook och Rolle var inte sen att nappa! De kände till varandra genom barnen som då spelade i Ungdomsorkestern men det var först nu de lärde känna varandras musicerande. Ljuv musik uppstod som man brukar säga och i kölvattnet bildades duon Karlsson&Westberg. Låtar i olika genrer skrevs i parti och minut i Ekebacksvägens källarstudio.

Efter ett år kände duon att det var dags att lämna de djupa källarvalven och möta publiken, men hur? Så småningom kom de fram till att det enklaste var att hitta en trummis, men var? Svaret fanns i Rolles grannes trädgård i form av dennes kompis Sasha! I mars 2018 flyttade trion tack vare Studiefrämjandet in i en replokal och nu började det hända saker. Eftersom Sasha inte spelat trummor sedan han lämnade Mostar var det inte konstigt att han var lite ringrostig. Hans entusiasm och envishet gjorde dock snabbt susen.

Ur den musikaliska smältdegel där medlemmarnas vitt skilda musikaliska bakgrunder och preferenser blandades uppstod The Jackdaws. Lite drygt ett halvår senare var det urpremiär på Open Stage på Kulturkvarteret i Kristianstad. Det gav mersmak och trion är nu mer taggade än någonsin! 


Äskeberga Kulturförening:
Till våra övriga evenemang, Klicka HÄR
Till ÄKF, klicka HÄR

pdf av annons, klicka HÄR


Design By Pixelunion